Blog 2 'How can you not?' (2024)

Ga naar de pagina van Lucie van Wingerden

23 juli 2024

¡Hola!

Inmiddels ben ik alweer meer dan een week aan boord! Het is vreemd, aan de ene kant voelt het alsof ik hier nog maar net ben en aan de andere kant voelt het al als weken! Je maakt hier zoveel mee! Af en toe is het nog best een beetje wennen, maar het gaat goed en ik heb het erg naar mijn zin. Tijd voor een kleine update over mijn eerste week.

De maandagochtend begon met de All Hands Meeting, hiervoor wordt de hele crew ‘s ochtends om 8 uur in de grote zaal van het schip verwacht. Door verschillende mensen wordt dan het een en ander vertelt over hoe de week zal gaan verlopen. Nu in de onderhoudsperiode wordt er bijvoorbeeld vertelt over de specifieke werkzaamheden die de komende week gaan plaatsvinden. En deze specifieke maandag was wel een hele bijzondere dag, want we gingen varen! Of nouja, een heel klein stukje ;). Voor onderhoud moest het schip namelijk gedraaid worden, zodat het andersom aan de dock ligt. Door een paar kleine bootjes die met kabels vastzaten aan het schip werd de Global Mercy in de haven gedraaid. Ik was aan het werk, toen ik het schip plotseling toch wat meer voelde bewegen dan bij een gebruikelijke windstoot of golf. Alvast een mini voorproefje voor de sail naar Sierra Leone in augustus!

Blog 2 'How can you not?' (1)Blog 2 'How can you not?' (2)

Blog 2 'How can you not?' (3)

Verder was maandag mijn allereerste werkdag! Ik werd ingewerkt in de Ship Shop en ‘s middags had ik de New Crew Orientation, een programma waarbij je vooral heel veel informatie krijgt over het leven aan boord, maar ook kennismaakt met bijvoorbeeld de kapitein! Want ook al vaart de Global Mercy maar een paar keer per jaar, er is wel altijd een kapitein aan boord.

Op het schip mag ik werken als Sales Staff, dat houdt in dat ik in de Ship Shop en in het Café werk en daarnaast zorgen wij er ook voor dat de post die aankomt met de container of per luchtpost bij de juiste persoon terecht komt. Op dit moment is het Café even gesloten, omdat er werkzaamheden zijn. Iets met een vaatwasser die ze waren vergeten te installeren bij de bouw van het schip en daarom werk ik de komende paar weken alleen in de Ship Shop. Zodra het Café weer open kan, zal ik ook daar werken. De werkzaamheden in de Ship Shop bestaan nu bijvoorbeeld uit schoonmaken, schappen vullen, dozen uitpakken, afrekenen etc. Het is een fijne plek om snel namen te leren, omdat bijna de hele crew weleens langs komt!

Blog 2 'How can you not?' (4)

Afgelopen week heb ik ook een dag in het hospitality team gewerkt. Ik heb cabins schoongemaakt voor nieuw arriverende crew, gordijnen uit cabins gehaald om te wassen, etc. Wat meer huishoudelijke taken dus. We moesten steeds heel wat trappen op en af om van de ene naar de andere cabin te komen, sportief, maar vooral heel goed voor mijn richtingsgevoel aan boord (want die ontbreekt soms nog een heeeeel klein beetje ;).

Blog 2 'How can you not?' (5)Blog 2 'How can you not?' (6)

Blog 2 'How can you not?' (7)Blog 2 'How can you not?' (8)

Blog 2 'How can you not?' (9)Blog 2 'How can you not?' (10)

(Het ziekenhuis op deck 3 en 4: nu nog ‘ingepakt’ voor het varen)

Vaak beginnen we de dag als Sales team gezamelijk met een devotion. We lezen een stukje uit de Bijbel met daarbij een overdenking, daarna begint de werkdag. Op donderdagochtend is er buiten op deck 8 samen met een aantal andere teams een devotion en worship, waarbij we ook met elkaar zingen. Afgelopen donderdag was ik daar voor het eerst bij. Je staat buiten op het deck van het grootste ziekenhuisschip ter wereld, in Tenerife, in de ochtendzon en een groepje maakt muziek en er wordt met elkaar gezongen, zo bijzonder en zo mooi.

Naast het werken overdag is er ‘s avonds ook tijd om even de stad in te lopen voor een ijsje of om een spelletje te doen. Afgelopen vrijdag was het een Ship Holiday, dat is een dag eens in de 6 weken, waarbij de meeste mensen vrij zijn. Wij hebben toen met een groepje een auto gehuurd en hebben een roadtrip gedaan over Tenerife! Dat was echt heel leuk en gezellig! En we hebben zoveel moois gezien!

Blog 2 'How can you not?' (11)Blog 2 'How can you not?' (12)Blog 2 'How can you not?' (13)

Blog 2 'How can you not?' (14)

Blog 2 'How can you not?' (15)

Blog 2 'How can you not?' (16)

Blog 2 'How can you not?' (17)

Blog 2 'How can you not?' (18)

Blog 2 'How can you not?' (19)Blog 2 'How can you not?' (20)

Blog 2 'How can you not?' (21)

‘How can you not see God in every little thing, in every little moment?’ Een lied dat we luisterden toen we door het prachtige ruige gebied reden langs de El Teide vulkaan. ‘How can you not?’, wat een waarheid.

Bedankt voor het lezen en de lieve reacties!

Lucie

5 antwoorden

  1. Linda Dijk zegt:

    24 juli 2024 op 14:47

    Hey Lucie,
    Wat ontzettend leuk om je ervaringen te lezen! Goed om te lezen dat je het naar je zin hebt en dankbaar bent dat je één van de vrijwilligers mag zijn. Wat een prachtige uitzichten heb je daar 😍

    Beantwoorden

  2. Ria de Wit zegt:

    23 juli 2024 op 14:05

    Hallo Lucie, leuk om te lezen wat jij daar allemaal mee maakt, ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat vooral als je op de plaats van bestemming bent. Geniet van alles en ik hoop gauw weer te lezen hoe het verder gaat.
    lieve groetjes en tot de volgende keer.

    Beantwoorden

  3. Hanneke zegt:

    23 juli 2024 op 11:54

    Ha Lucie, echt heel leuk om je belevenissen te lezen, dank daarvoor!
    heel mooi lied ja!
    wij genieten vandaag van een regenbui en daarna Zon!
    groetjes van ons Fam. Plaisier

    Beantwoorden

  4. margreet burgers zegt:

    23 juli 2024 op 10:47

    Hoi Lucie, wat leuk om je blog te lezen! We wensen je een mooie tijd toe! Van Sara horen we ook hele mooie en enthousiaste verhalen. Leuk dat jullie elkaar op deze mooie plek ontmoeten en samen optrekken:)

    Beantwoorden

  5. Suze Kruidenier zegt:

    23 juli 2024 op 08:57

    Leuk Lucie, al heel veel belevenissen in een korte tijd . Zoals ik begrijp allemaal nog voorbereiding voor de grote reis. Als ik over de vrouwgeleweg fiets en langs jullie huis kom dan denk ik :”hoe zou het met Lucie zijn “, haha . Succes verder , tot de volgende keer !

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Blog 2 'How can you not?' (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 5538

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.